Domeinnaambewakingsservice

Uw merknaam en reputatie zijn een belangrijk goed, dat u graag optimaal beschermt. Tegenwoordig is bescherming niet alleen offline noodzakelijk, maar vooral ook online.

In samenwerking met SIDN biedt BRISP de Domeinnaambewakingsservice (DBS) aan.

 

Waarom DBS?

Stel: u heeft onlangs een bedrijf gestart. U heeft een goede, pakkende merknaam en een bijpassende domeinnaam geregistreerd. U denkt dat niemand deze meer van u kan afpakken.

Echter, wanneer uw dommeinnaam niet is bewaakt, kunnen derden misbruik maken van de betrouwbaarheid van uw merk. Deze vorm van misbruik kan schade toebrengen aan de betrouwbaarheid van uw merk en vormt vaak het begin van phishing aanvallen, waarbij (persoons)gegevens worden geconfisqueerd via een valse website.

De Domeinnaambewakingsservice helpt online reputatieschade te voorkomen.

Wat is DBS?

Domeinnaambewakingsservice (DBS) helpt u bij het monitoren van domeinnaamregistraties die sterk lijken op uw merknaam. DBS is een monitoringservice met als doel typosquatting en merkinbreuk op het internet op te sporen. Typosquatting is een vorm van internetmisbruik gebaseerd op het feit dat internetgebruikers zich wel eens vergissen bij het intypen van een website- of mailadres. DBS maakt gebruik van een rechtstreekse koppeling met de database van alle .nl-domeinnamen, waardoor alle .nl-typosquats rondom uw merknaam realtime worden gecontroleerd.

De voordelen op een rij

  • 24/7 op de hoogte blijven van misbruik van uw merk en/of domeinnaam via e-mailalerts;
  • Toegang tot een intuïtieve webinterface waarin u resultaten kunt beheren;
  • Mondiale dekking: niet alleen voor .nl-typosquats, maar ook typosquats onder andere toplevels zoals .com of .amsterdam;
  • Inzage in alle typosquats rondom uw merk;
  • Meerdere zoektermen en merknamen monitoren;
  • Meldingen categoriseren;
  • Overzichtelijke workflow;
  • Meldingen eenvoudig doorzetten binnen uw organisatie;
  • Handige exporttool;
  • Werken met meerdere gebruikers.

Is DBS geschikt voor u?

DBS is interessant voor bedrijven, organisaties en overheden met een sterke brand identity, reputatie of met een e-commerce site/portal waar waardevolle gegevens of persoonsgegevens worden verwerkt.

 

DBS aanvragen

DBS is op aanvraag beschikbaar. Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaand contactformulier.

CONTACT


Wilt u Domeinnaambewakingsservice aanvragen of heeft u een vraag? Vul dan het contactformulier in. Wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug.

De gegevens die worden gevraagd in dit contactformulier worden verwerkt met als doel u op uw verzoek te benaderen voor het leveren van ondersteuning bij onze diensten. De toestemming tot verwerking kan te allen tijde worden ingetrokken door een mail te sturen naar [email protected] Meer informatie.

10 + 8 =