FAQ Geavanceerde spamfilter

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over onze geavanceerde spamfilter.
Geavanceerde spamfilter
Ik zie in mijn geavanceerde spamfilter portaal allemaal mailadressen die ik niet heb aangemaakt. Waar komen deze mailadressen vandaan?

Standaard nemen alle Microsoft Exchange versies e-mail aan voor alle adressen in een domein, ook als deze niet bestaan. Behalve dat dit leidt tot onnodig zware server belasting kan dit leiden tot backscatter en als gevolg daarvan tot blacklisting van uw domein. Het is dan ook een serieuze tekortkoming van de standaard instellingen van Exchange. Deze standaard instelling kan op de meeste Exchange versies worden gecorrigeerd. Om op SMTP niveau alleen e-mail te accepteren voor bestaande gebruikers kunnen voor Microsoft Exchange de onderstaande handleidingen worden gevolgd:

Exchange 2000

Recipient filtering voor Exchange 2000 is niet mogelijk

Exchange 2007 en 2010

Recipient filtering voor Exchange 2007 en 2010 kan worden ingesteld via de onderstaande stappen. Voor meer informatie zie de Exchange 2007 en 2010 help pagina van Microsoft.

  1. Open the EMC on the Edge Transport server;
  2. In the console tree, click Edge Transport;
  3. In the work pane, click the Anti-spam tab, and then select Recipient Filtering;
  4. In the action pane, click Enable or Disable as appropriate.

Exchange 2003

Recipient filtering voor Exchange 2003 kan worden ingesteld via de onderstaande stappen. Voor meer informatie zie de Exchange 2003 help pagina van Microsoft.

  1. Start Exchange System Manager;
  2. Expand Global Settings, right-click Message Delivery, and then click Properties;
  3. Click the Recipient Filtering tab;
  4. To filter e-mail based on a particular e-mail address, click Add, type the e-mail address, and then click OK;
  5. To filter messages that are directed to e-mail addresses that do not exist in your organization, click to select the Filter recipients who are not in the directory check box.

Exchange 2013 en 2016

Recipient filtering voor Exchange 2013 en 2016 is niet langer mogelijk gedurende de rcpt-to fase zonder een Edge server te gebruiken. Wanneer men een Edge server heeft kan het nog wel. Om de recipient filtering aan te zetten dient men het volgende commando uit te voeren op de Edge server in de Powershell:

Set-RecipientFilterConfig -RecipientValidationEnabled $true
×

Klik op BRISP Support om te chatten met een supportmedewerker.

× Hulp nodig?