Spam- en virusscanners voor de e-mail

Spam- en virusscanners voor de e-mail

BRISP biedt twee verschillende soorten spam- en virusscanners voor de e-mail aan. Wat is precies het verschil en welk filter is het meest geschikt voor uw situatie?

De twee spam- en virusscanners die we aanbieden zijn:

1. Een standaard spamfilter die gratis bij al onze hostingpakketten is inbegrepen en;
2. Een geavanceerde spamfilter die als extra dienst kan worden afgenomen. De geavanceerde spamfilter controleert alle berichten op spam en virussen, voordat de berichten op uw server arriveren en laat enkel berichten door die voor minimaal 99% veilig worden beoordeeld.

Het verschil

De database achter de antivirussoftware heeft tijd nodig om nieuwe virussen te herkennen, een ‘tegenmiddel’ te ontwikkelen en deze naar uw computer te versturen. Hier gaat gemiddeld vier tot zes uur overheen, maar soms kan dit ook acht uur of nog langer zijn. De standaard spamfilter herkent virussen, Trojaanse paarden en andere malware die zich via Internet en e-mail verspreidt hierdoor niet altijd op tijd. Wordt malware niet onmiddellijk gedetecteerd, dan kan het ongestoord haar gang gaan en schade aanrichten.

Doordat de geavanceerde spamfilter alles blokkeert tenzij er voor minimaal 99% zeker is dat een bericht veilig is, bent u vrijwel zeker dat spam, malware en virussen op tijd worden gedetecteerd. Het komt hierdoor ook weleens voor dat er te veel wordt tegengehouden. Bij twijfel vragen we aan u om te beoordelen of we de betreffende e-mail kunnen doorsturen. Een tegengehouden e-mail die u wel had moeten ontvangen komt echter zelden voor.

Welke filter past bij uw situatie?

Indien u met de standaard spamfilter niet tot nauwelijks spam ontvangt is de standaard spamfilter voor u afdoende. Echter er is bij de standaard spamfilter geen garantie dat uw e-mail spam- en virusvrij is.

In de volgende situaties is het verstandig een geavanceerde spamfilter te bestellen:
1. Indien zekerheid dat bedrijfse-mail veilig is vereist is;
2. Indien er opgemerkt wordt dat ondanks het gebruik van de standaard spamfilter er alsnog te veel spam in de mailbox verschijnt.

Tarieven

* Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW. Uitgebreider pakket nodig? Neem dan contact met ons op via sales@brisp.nl.

×

Klik op BRISP Support om te chatten met een supportmedewerker.

× Hulp nodig?