De technische ontwikkelingen gaan snel. Zo zal begin 2017 Google haar nieuwe versie van Google Chrome introduceren. 59% van de internet gebruikers maakt gebruik van Google Chrome om websites te openen *. Het is dus belangrijk dat uw website goed te openen is voor Google Chrome gebruikers. Vanaf de nieuwe versie van Google Chrome zal het verplicht worden om een SSL certificaat geïnstalleerd te hebben om websites zonder foutmeldingen te kunnen blijven openen. Google zal starten om dit verplicht te maken voor websites waar gegevens worden verwerkt via bijvoorbeeld een contactformulier of een webshop. De verwachting is dat Google op termijn alle websites zonder SSL certificaat als niet veilig zal behandelen.

Om meerdere redenen is het belangrijk dat ook uw website tijdig wordt overgezet naar https.

De drie hoofdredenen voor het overzetten naar https zijn:
1. Hogere ranking in zoekmachines.
Google kenmerkt https websites als veiliger en geeft deze websites dus voorrang in de Google positie.

2. Betrouwbaarheid label.
HTTPS beveiligde websites worden weergegeven als betrouwbaar in alle browsers. Dit geeft uw website bezoeker het vertrouwen om uw bedrijf als een betrouwbaar bedrijf te zien.

3. Verhoogde laadtijden
Onze SSL certificaten beschikken over de HTTP/2 techniek. Testresultaten wijzen uit dat websites die beschikken over de HTTP/2 techniek tot twee keer zo snel laden.

Daarnaast zorgt SSL ook voor: het versleuteld verzenden van (contact)formulieren, het markeren van uw website met een groen slot (in de meeste browsers). Ook is SSL onderdeel van een PCI compliance traject.

Hoe controleert u of uw website veilig is?
1. Open uw website;
2. Controleer of er in de adresbalk in plaats van http https voor uw domeinnaam staat.
Voorbeeld: Als u brisp.nl opent staat er https://www.brisp.nl in de adresbalk in plaats van http://www.brisp.nl. De s geeft aan dat de website secure is.

Ga voorbereid het nieuwe jaar in en laat uw website beveiligen met https. Is uw website nog niet beveiligd met https? Neem dan contact op met ons support team via support@brisp.nl of +31 (0)50 2011 460.

https://www.security.nl/posting/462899/Aantal+gebruikers+Google+Chrome+naar+recordhoogte

×

Klik op BRISP Support om te chatten met een supportmedewerker.

× Hulp nodig?