Om de websites van onze klanten wereldwijd bereikbaar te maken wordt er gebruik gemaakt van DNS. De DNS technieken bestaan al sinds het internet beschikbaar is gekomen voor publiek gebruik. Door nieuwe technieken zijn hackers in staat om DNS servers te voorzien van vervalste DNS records. Hiermee kan een hacker kwaadwillig uw website doorverwijzen naar een website van een derde partij. Als een bezoeker uw website opent treft de bezoeker hierdoor niet meer uw website, maar de website van een ander. Deze zelfde techniek kan gebruikt worden voor het kwaadwillig omleiden van e-mail verkeer.

In 2016 heeft BRISP alle websites en e-mail omgevingen van haar klanten voorzien met DNSSEC-validatie. Hiermee zijn alle bestaande en nieuwe klanten beschermd tegen het vervalsen van DNS-records en omleidingen van het mail-en webverkeer. Op https://www.sidn.nl/registrars/ staan alle partijen die domeinnamen registreren vermeld. BRISP heeft als een van de weinige registrars een officieel DNSSEC label en beveiligd alle domeinnamen standaard met DNSSEC.

Heeft u vragen over DNSSEC of andere technische vragen? Dan kunt u contact opnemen met ons support team via [email protected].